Menu
Your Cart

The Organic Company

Bij The Organic Company werken ze met biologisch katoen zoals het er toe doet! Ze maken kundige ontwerpen omdat ze geloven in de-minder-maar-betere-manier van leven.

Eerlijkheid, transparantie en de ambitieuze wens om het verschil te maken, vormen een ijzersterke basis voor het bedrijf, opgericht door ondernemer Joy Vasiljev in 2007. Sindsdien heeft het bedrijf een grote collectie biologisch textiel voor in huis ontwikkeld, waaronder textiel voor bad, keuken, reizen en meditatie. De producten zijn ontworpen door The Organic Company en van tijd tot tijd mede ontworpen in samenwerking met geselecteerde Deense ontwerpers.

Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen en gecertificeerd met de internationale biologische standaard GOTS (Global Organic Textile Standard). Deze standaard richt zich op twee belangrijke gebieden; milieu en sociale verantwoordelijkheid, en garandeert dat alle stoffen vrij zijn van gifstoffen en zware metalen en dat internationale werknemersrechten worden gerespecteerd.

 

GOTS GECERTIFICEERD

De producten van The Organic Company zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en vanaf 2010 zijn alle producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Biologisch katoen is een natuurlijke, hernieuwbare en biologisch afbreekbare vezel. Het komt de katoenproducenten en het milieu in ontwikkelingslanden ten goede door de schadelijke effecten van giftige pesticiden te vermijden, en de lagere productiekosten verbeteren de sociale omstandigheden.

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de wereldwijd toonaangevende textielverwerkingsstandaard voor biologische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria, ondersteund door onafhankelijke certificering van de gehele textieltoeleveringsketen. Het doel van de norm is om wereldwijd erkende vereisten te definiëren die de biologische status van textiel garanderen, van het oogsten van de grondstoffen, via milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie tot etikettering om de eindconsument een geloofwaardige zekerheid te bieden.

 

DE OPRICHTER

“Ik zie een wereld die uit balans is. We moeten de echte problemen onder ogen zien. Naast klimaatverandering hebben we een overconsumptie die uit de hand loopt, we hebben te maken met het uitsterven van een enorme hoeveelheid insecten en dieren, we laten vervuilde grond achter en nemen steeds meer ongerept land over.”

Het begon allemaal voor Joy Vasiljev met veel vragen. Waarom is het zo moeilijk om textiel te vinden dat geweldig design combineert met organische materialen? Waarom moeten we kiezen tussen de twee? In 2007 werd The Organic Company opgericht met de duidelijke missie om te bewijzen dat verantwoord ondernemen goed zakendoen is. Het was geen gemakkelijke start. De wereld was er gewoon niet klaar voor. En mensen waren zich niet bewust van de extreem vuile katoenindustrie. Nu, 15 jaar later, produceert The Organic Company meer dan 200 verschillende producten en exporteert het naar meer dan 26 landen. Vandaag de dag is Joy een belangrijke stem in het debat over biologische levensstijl, milieu en duurzaamheid. Ze geeft les en houdt toespraken om de ogen te openen voor het feit dat er andere en betere manieren zijn om dingen te doen. Goede bedoelingen zijn niet genoeg. Verandering vraagt ​​om actie!


Shop The Organic Company Catalogus